Democratic Challenge

Marijn Kortstra

Marijn Kortstra

27 april 2016
Democratic Challenge

Doelen voor Democratic Challenge

Meer interactie met de gebruikers van de website en een interactieve zoekfunctie voor de experimenten op de website van Democratic Challenge. Dat was de vraag die wij kregen vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

We hebben dit vraagstuk ingevuld in samenwerking met Marieke van Dijk (strategisch ontwerper). We hebben een pagina met de kaart van Nederland ontwikkeld, waarop alle experimenten te vinden zijn. Door in en uit te zoomen op de kaart krijg je te zien welke experimenten zich in het gebied bevinden.

Zoekfunctie Een visuele en interactieve manier om experimenten te vinden

Ook hebben we bij ieder experiment een simpele mogelijkheid toegevoegd om te reageren. Zo kunnen niet alleen andere experimenten, maar ook geïnteresseerde gemeentes vragen stellen over het experiment.

Reactie mogelijkheden Mogelijkheid om een reactie te plaatsen: simpel maar doeltreffend

Nadat we deze vraag hebben opgepakt zijn we verder gegaan: de beheerbaarheid van de website vereenvoudigen, de homepage vernieuwen, een agendasysteem opzetten en diverse andere aanpassingen.


Het uiteindelijke resultaat

  • Meer interactie met gebruikers
  • Interactieve en snellere zoekfunctie
  • Vereenvoudigde beheerbaarheid website

Ervaring van het Ministerie van Binnenlandse Zaken

Het contact met no.dots is erg plezierig, zeer professioneel en uitermate constructief. Marijn was goed bereikbaar en kwam altijd - en op tijd - afspraken na. Wat ik erg waardeer in no.dots is het feit dat zij een goede inschatting konden maken van onze behoeften en erg goed meedachten over de benodigde functionaliteiten van het eindproduct. Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat maar hebben buiten dat in no.dots ook een partner gevonden die ons blijft ondersteunen in onze online behoeften. Zeer waardevol!

Koos Steenbergen, Ministerie van Binnenlandse Zaken

Bekijk het eindresultaat

Ontvang de no.dots blog in je inbox

Iedere maand nieuwe tips om succes te behalen met je website.